Maj månadsmöte

Uppdaterades: 08 maj 2018

I strålande solsken och skirande grönska hade SPF Solvändan sitt sista månadsmöte för våren i Norra Möckleby bygdegård.

  • Publiken
  • Publiken

Närmare 150 pensionärer hade kommit till mötet. Efter att Anders Jonsson från majkommittén hälsat alla välkomna serverades kroppkakor. Ordförande Ingrid Johansson informerade om aktuellt från styrelsen och Aina Gustafsson om nya cirklar och kurser.
Så var det äntligen dags för Östollarna att äntra scenen. Manuset har gruppen själva skrivit.

Pjäsen utspelar sig på ett café där ägarinnan Elsa, som är karltokig, ofta får besök av den snåle grisbonden Flathultabonden. En norsk jänta Jorunn har rymt från en bussresa och kommer till caféet. Dit kommer två fina damer Wera och Hulda, lite pryda av sig, samt en ornitolog från Värmland. Busschauffören Rulle är på jakt efter den försvunna norskan och hittar henne lite småfull då hon blivit bjuden på hembränt av grisbonden. Rulle får också smaka av den starka drycken. Busschauffören är också en duktig sångare. Bussen har dessutom allehanda fel och är på Rogers verkstad för reparation. Roger kommer till caféet för att där hitta en ganska så vinglig Rulle.
Under den ca 1 tim långa föreställningen hände det en hel del otroliga saker på Café Solvändan.

 Alla spelade sina roller proffsigt men särskild eloge måste ges till rollen som Flathultabon.

Vi fick många härliga skratt denna eftermiddag och ser fram emot vad detta fantastiska gäng ska hitta på nästa gång.

Mätta av kroppkakor och roade av pjäsen så smakade det gott med kaffe och kaka. Därefter var det lotteridragning. Till den efterföljande dansen spelade Jan-Erik.

 

Publicerades: 08 maj 2018 Uppdaterades: 08 maj 2018