Pubafton

Uppdaterades: 10 oktober 2017 Skriv ut

Det blev en mycket trevlig och uppsluppen tillställning på Ekens pubafton där de ”Fyye från Fööe” som inför kvällens spelning bara var tre, stod för underhållningen och lokalen var fylld till sista plats.

Största delen av repertoaren bestod av sånger som gruppen själv har skrivit. Dom sjöng bl.a om gäss som förstör åkerns grödor, om en häst som skulle gå till sista vilan, om en stockholmare som flyttade till Öland och allt blåste bort så även hustrun. Vidare om en arrendators klagan, om vad som hände på Djupviks pizzeria, om bröderna Byströms begravningsbyrå, om grannsämjan i Föra, om en man som blev jagad av kvinnor i varje by dit han kom samt många andra sånger.
På repertoaren fanns också en lite mer sentimental sång om en gammal ek och det passade väl in då seniorernas lokal heter just Eken.
Gruppen avslutade sitt framträdande med en "Hjärtligt tack-visa" men publiken nöjde sig inte med detta utan ett extranummer fick sjungas. Mellan sångerna trevligt mellansnack och roliga historier.
I pausen bjöds det på hemlagad pastasallad med kyckling med jättegod sås till samt bröd. Efter detta fick vi kaffe och god bärkaka.
Det duktiga köksgänget avtackades med varma applåder. Kvällen avslutades med lotteridragning. En trevlig pubafton med bra musik men även tillfälle till mycket prat och skratt.
Text och bilder:Gunnel Nyberg

    

        

Publicerades: 10 oktober 2017 Uppdaterades: 10 oktober 2017