Leif "Sleifen" Ljungberg

Uppdaterades: 02 februari 2019

Bondkomisk underhållning på Eken

Fredagens underhållning på Eken stod Leif "Sleifen" Ljungberg Blom för. Han sjöng sånger av de så kallade bondkomikerna Skånska Lasse och Roffe Bengtsson med flera. Inte nog med att han är en duktig sångare, han kan också konsten att berätta historier på ett mycket underhållande sätt. Historien om Palme och Fälldin i Vita huset och trolleriet med skeden lockade mest skratt. Han har också ett stort intresse för släktforskning och även där fick vi höra många roliga berättelser. På pappans sida var de flesta soldater medan mamman kom från Nordnorge och hamnade i en liten by i Småland där alla var släkt med varandra.

Leif har sjungit ihop med flera kända personligheter som Peps Persson och Eddie Oliva. Peps Perssons mamma tyckte att han skulle skriva en bra låt för en gångs skull och det blev upprinnelsen till Oj boy, vilket vackert väder. Egentligen är det låten My boy lollipop som Peps gjorde om lite grann, berättade Leif.

Trots det snöslaskiga vädret kom ett 60-tal personer till Eken och som vanligt serverades det kaffe och tre sorters kakor samt lotterier med många vinster. /GN

Publicerades: 02 februari 2019 Uppdaterades: 02 februari 2019