Gammaldags kafferep

Uppdaterades: 07 juni 2017 Skriv ut

Det har blivit en tradition att pensionärsföreningarna SPF Seniorerna Solvändan och PRO Färjestaden bjuder in till ett riktigt gammaldags kafferep.

                    

I det vackra försommarvädret var det många som sökte sig till Eken Seniorernas hus för att uppleva lite nostalgi och kafferep är ju en del av det svenska kulturarvet. Precis som förr i tiden kom vi in i ett blomsterprytt rum med vackra broderade dukar på borden och bästa finporslinet framsatt.
Gästerna slog sig ner och flera bar sina allra finaste huvudbonader, så visst blev det en nostalgisk stämning.

                             
Den förstärktes ytterligare när Maivor och Börje Lovén angav tonen på sitt trevliga sätt. Det blev "Ett glatt humör ", "Upp och hoppa Tor", Där näckrosen blommar bl.a  En melodikavalkad på Lasse Lönndals, Lill-Babs och Sven-Ingvars låtar och andra kända artisters verk. Alla sjöng med liv och lust med i de välkända melodierna.
Mellan de olika sångerna berättade Börje historier och Maivor lite om visornas uppkomst och författare, ställde en och annan fråga för att se om vi hängde med.
Efter en stunds underhållning bjöds det på ett dignande kakbord, med 10 sorters småkakor och vetebröd.  Gräddtårta med jordgubbar blev final på det hela. Orkade man inte äta upp allt, fick man lägga det i den lilla påsen och ta med sig hem.
Efter ytterligare en stunds underhållning avtackades Börje och Maivor med publikens varma applåder och de lovade att återkomma även till nästa års kafferep.

                    
                                                  Alla vackra hattar
Det var också röstning på den vackraste huvudbonaden och vann gjorde Sara Gunnarsson med sin rosprydda hatt.
Efter en trevlig eftermiddag traskade vi hem nöjda och belåtna.//Aina Gustavsson

                           
                             Ulla-Britt Emilsson njuter av stämningen

Publicerades: 07 juni 2017 Uppdaterades: 07 juni 2017