Maj

Avslutning studiecirklar, Gökotta och resa till Tranås

SPF Seniorerna Hjortedbygden har haft avslutning på sina studiecirklar. 15 personer av deltagarna var till Misterhults hembygdspark där medhavt kaffe intogs. Där blev vi guidade runt i de gamla husen.Färden gick vidare till Gässhult där lunch intogs och även där guidning.
20 maj var Gökottan i Hjorted hembygdspark där vi blev bjudna på grillad korv, ca 30 personer deltog. Vid grillen stod Svante Ottosson. Vi gick en tipsrunda som Sune Håkansson ordnat. En trevlig och fin morron.
Den 30 maj var 40 personer på resa till Tranås. Första anhalten kaffe på Fem Rum och Kök i Malexander därifrån vidare till Bleckenstad Butik och Ekolantbruk.Intressant att titta på hur korna skötte om sin mjölkning själva. Det fanns 5 robotstationer. Sedan gick resan vidare till Boxholms ost. Där fick vi smaka på olika ostar och även köpa.Lunchen intogs på Lugnalandet Hotell och Konferans med utsikt över Sommen. Efter lunch fortsatte färden till Gammelbyn Hultet som är en unik plats med 20 talet byggnader. Vi fick gå in och titta där fanns mycket intressant att se på. Vi var fem personer i varje grupp så det fanns möjlighet att fråga om sakerna. Innan hemfärden drack vi kaffe på Café Pelargonen. Intill ligger Mårdsmålens Handelsträdgård där vi kunde handla.
Mycket uppskattad resa av ALLA. Stort tack till Anders som körde oss.
Valdy Ohlsson