2018 Årsmöte 6 februari

Den 6 februari 2018 hölls årsmöte med SPF Seniorerna Orion i Missionskyrkan, Vrigstad.

Bilder klicka här!

Årsmöte med SPF Seniorerna Orion den 6 febr. 2018.

SPF Seniorerna Orion har haft årsmöte. Ordförande Lennart Davidsson hälsade fem nya medlemmar välkomna. Därmed har föreningen 171 medlemmar, varav 89 var närvarande på årsmötet.
Parentation hölls över sex medlemmar med ljuständning, Holger Johansson läste ur psalmen "Lär mig Du skog att vissna glad", Rolf Sjöö inledde psalmen "Närmare Gud till Dig" med solo på flygelhorn varefter psalmen sjöngs unisont.

Föreningen har under det gångna året haft många möten med kulturanknytning, som "Folkliv och natur på Nya Guinea" med Bruno Helgesson, "Bröderna Sigvard och Erik" med Lars-Olof Hallberg, och Vrigstad Ostkakas historia med Alf Wirén. Erling Lundberg, Malmbäck, har medverkat med sin imitation av Elvis Presley.

Föreningens boulegrupp har ett tjugotal deltagare, som tränar nästan varje vecka och har deltagit i många tävlingar på Höglandet med goda framgångar.
Årets resor har gått till bland annat Herrljunga Cider och Rörstrands Muséum i Lidköping, Växjö Domkyrka och IKEA:s museum i Älmhult. Gökotta hölls på Ekomuséet i Bodafors med intressant guidning.
En studiecirkel med ämnet "Hjälmserydsbygden", lockade många deltagare.

Efter årsmötesförhandlingarna var det fika med smörgåsar och tårta som föreningen bjöd på. Gunilla och Rolf Sjöö ledde därefter allsång ur det häfte som de tagit fram. Sånger som sjöngs var bl a "Han är min sång och min glädje", "Ovan där" och "Barnatro". Rolf Sjöö återkom också med solo i "We under sing, go marching in" och avslutade sångstunden med "You raised me up".

Därefter var det lottdragning på blommor och choklad. Dagny Bergvall-Persson överlämnade en blomstergrupp till Åke Gustavsson, som varit med i föreningen sedan den startade i sept. 1988. Åke har också troget och noggrant skött våra lotterier.
Lennart Davidsson avslutade med att tacka medverkande paret Sjöö och kaffegruppen, samt inbjuda till mannekänguppvisningen i Stockaryd den 6 mars.

Efter konstituering består styrelsen för SPF Seniorerna Orion av ordförande Lennart Davidsson, vice ordförande Siv Grönwald, kassör Marianne Strömqvist, sekreterare Dagny Bergvall-Persson samt Gunvor Persson och Gösta Ahlstrand.

2018 02 08

Dagny Bergvall-Persson