Julbord Vrigstad Värdshus

Se bilder!

Referat från SPF Orion Seniorernas julbord den 12 dec. 2017.

Efter färd eller promenad i ett snötyngt, julkortslikt landskap, samlades ett åttiotal SPF Orion Seniorer på Vrigstad Värdshus för gemensamt julbord. Under samlingen och i väntan på Lucia, underhöll Sven-Erik Svensson och Jan-Eric Carlsson med kända julsånger och visor.

Luciatåget, klass tre från Vrigstad skola, kom på utlovad tid. I luciatåget fanns stjärngossar, tomtar, pepparkaksgubbar och bagare. Förutom att barnen sjöng lucia- och julsånger och läste verser var det framträdande med solosång och musik av barnen på fiol och piano. Efter ett mycket välövat och fint framfört program blev det applåder och kassör Marianne Strömqvist överlämnade en julklapp till klassen.

Julbordet, välsmakande och med alla traditionella rätter, intogs under gemytlig samvaro. Sven-Erik Svensson och Jan-Eric Carlsson återkom i en avdelning med sånger och med musikquis, där "borden" tävlade med varandra. Det gällde att komma på bokstäver i sångerna vilka sedan kunde sammanställas till ett aktuellt ord. Ordet blev Julotta.

Lotterierna fick en strykande åtgång, då blickarna lätt fastnade vi vinstbordet med choklad-kartonger i olika storlekar. Dagens musikanter avslutade med flera sånger, bl a "Min barndom jul" och "Man ska leva för varandra".
Ordförande Lennart Davidsson avslutade samlingen med tack till värdshusets personal, medverkande musiker och till Marianne Strömqvist, som skött planering av den trivsamma eftermiddagen, samt tillönskade alla en God Jul!

2017 12 13

Dagny Bergvall-Persson