Referat från möte den 3 maj

På mötet den 3 maj i Frikyrkan Rörvik fick Spf Orions medlemmar information från vårdcentralen Bra Livs verksamhetschef Ann-Margret Floengård.

Se bilder!

Referat SPF Seniorerna Möte den 3 maj 2022

Ann-Margret och Jenny från Bra Livs Vårdcentraler i Sävsjö/Vrigstad gav seniorerna en utförlig information om hur man arbetar på vårdcentralerna. Under åren med pandemi och vaccinationer har personalen, trots hög arbetsbelastning, försökt fokusera på de människor som har mest behov av läkarkontakter. Det är fortfarande svårt att få alla läkartjänster tillsatta, men man arbetar hårt på att hitta nya kontakter med läkare. De efterfrågade om vi hade någon läkare i bekantskapskretsen som vi kunde locka hit.

Hälsosamtalen ska återupptas och man försöker att hålla kontakt med ensamma äldre. Nytt är att det finns hälsocentral i Sävsjö där man kan få träningshjälp för att förebygga sjukdomar. Det går också att få aktiviteter utskrivna på recept och hjälp att komma igång såväl fysiskt som psykiskt.

Sist underströk Ann-Margreth och Jenny hur viktigt det är att vi tar den fjärde sprutan mot covid-19!

Sara Granklint informerade från en kurs för KPR-ledamöter. Påverkan behövs för att få kommunpolitiker m fl att lyssna mer på äldres synpunkter. På kursen utlovades också mer upplysningar om palliativ vård på nära håll.

Trion Inge, Marit och Göte sjöng och spelade många låtar som varit riktiga ”örhängen” när vi var yngre. Mycket uppskattat!

Ordförande Lars-Ejert Steifeldt ledde samlingen och påminde sist om resan i juni. Lennart Olsson välkomnade också till Gökottan i Hembygdsparken, Stockaryd. Då blir det en levandegjord berättelse om den ”okända” medeltiden.

 

2022 05 05