Månadsmöte den 13 mars

SPF Seniorernas i Bankeryd månadsmöte i mars 2023
Nedan finns notis från mötet plus den information som ordförande gav mötet.

  • Dick Wåhlin
  • Intresserade åhörare
  • Ännu fler åhörare
  • Dick Wåhlin
  • Intresserade åhörare
  • Ännu fler åhörare

SPF Seniorernas i Bankeryd har avhållit sitt månadsmöte. Ordföranden hälsade välkommen, speciellt dagens föredragshållare, fotografen Dick Wåhlin.

Info lämnades ang att kursen i Smart Phone kan ta ngra flera anmälningar, start för månadsluncherna är tisdagen den 21 mars med anmälan senast 19 , samling vid COOP kl 12.00, fler intresserade önskas till teatergruppen. Dick presenterade sig, en man med flera strängar på sin lyra,med tyngdpunkt på fotografering. Och vilket proffs han är, det blev klart när han startade upp  sitt ämne, Södra Vätterbygden, som visade sig vara  synnerligen mångfacetterat. Hans huvudinriktning är bl a fåglar och djur, gamla miljöer och ur hans välfyllda lager av bilder i datorn fick vi se ett brett collage. Inte att undra på att Dick  förtjänstfullt erövrat två silvermedaljer i två större fototävlingar. Han inledde med två älgar som tittar in på såväl förar- som passagerarplats i en bil !!! Så följde en bildserie med naturtrogna fantastiska foton olika fåglar, bl a kungs- och havsörn, skäggdoppingar med deras mycket färgrika fjäderdräkt och storlom med inlagt originalskrik. En färgexplosion kom sedan med himlafenomenet norrsken, som vi nyligen haft synligt i Bankeryd.

Avslutningsvis bytte han sedan  miljö och motiv till andra sidan Vättern och avslutade med ett bildsvep från Röttle by, Jönköpings innerstad i nattljus  med Rådhuset och Spira. En kraftig applåd blev den självklara belöningen för ett så fängslande och igenkännande föredrag.

PA Falk

Information från månadsmötet