Månadsträff i Ramkvilla

Uppdaterades: 16 mars 2018

SPF Seniorerna Landsbrobygden har haft månadsträff i Nygårdskyrkan i Ramkvilla

  • Jan Evansson berättade om sitt företag RAMkvilla Outdor Activity RAMOA.
  • Nygårdskyrkan var Välfylld
  • Gemytlig samvaro vid kaffeborden
  • Jan Evansson berättade om sitt företag RAMkvilla Outdor Activity RAMOA.
  • Nygårdskyrkan var Välfylld
  • Gemytlig samvaro vid kaffeborden

 Göran Fransson hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna och lämnade sedan ordet till dagens gäst, Jan Evansson, som driver turistföretaget Ramoa.

Han berättade om sin bakgrund som civilingenjör med uppdrag inom flera stora företag och mycket resor, och hur familjen sedan landade och bosatte sig på sin skogsfastighet i Ramkvilla.Från att ha ordnat företagsutflykter, svensexor och aktiviteter för skolklasser har Ramoa utvecklats till ett mycket uppskattat turistföretag med inriktning på upplevelser av bygdens fantastiska natur. Glesbygden med tystnad, frisk luft och en mörk stjärnhimmel är en guldgruva för storstadsbor både från Sverige och tätbefolkade länder som Tyskland och Nederländerna. Det är enkelheten som hjälper människor att reflektera och hitta sig själva.

Ramoa samarbetar också med lokala idrottsföreningar och ordnar friskvårdsaktiviteter som Klockedoppet och Vildmarksloppet.

Ordföranden Charles Häll tackade för ett mycket intressant föredrag och överlämnade en vårbukett.

Så var det dags för gott eftermiddagskaffe och därefter sjöng SPF-kören ett knippe vårsånger till ackompanjemang av Maj-Lis Andersson och Harald Carlman. Barbro Grahn Söderlund informerade om vårresan 23 maj, som går till Ulricehamn och Gårdarna runt sjön. Det blev också dragning på lotterier och 5 medlemmar hade turen att belönas för sina friskvårdsaktiviteter. Ordföranden påminde om vårfesten i Årset och tackade alla som bidragit till en trevlig eftermiddag.

Länk till Ramoa http://ramoa.se/om-oss

Text: Birgitta Rydén Johansson

Bild: Harald Carlman

Publicerades: 16 mars 2018 Uppdaterades: 16 mars 2018