Månadsträff i Ramkvilla

Uppdaterades: 14 mars 2019

En gråmulen eftermiddag i mitten av mars samlades ett 90-tal seniorer från SPF Landsbrobygden till månadsträff i Nygårdskyrkan i Ramkvilla.

  • Thomas och Elisabeth Niklasson presenterade sej och berättade lite om sin bakgrund
  • Thomas sjunger till Elisabeths Ackompanjemang
  • Elisabeth spelade vackert på cello okch Thomas ackompanjerade
  • Fyrhändigt
  • Thomas och Elisabeth Niklasson presenterade sej och berättade lite om sin bakgrund
  • Thomas sjunger till Elisabeths Ackompanjemang
  • Elisabeth spelade vackert på cello okch Thomas ackompanjerade
  • Fyrhändigt

 Göran Fransson hälsade välkommen och delgav oss sina kluriga funderingar om livet som pensionär. Därefter tog föreningens nyvalde ordförande Ingvar Andersson till orda och presenterade sig och hälsade dagens gäster välkomna.

Det var Thomas och Elisabeth Niklasson, båda organister som tjänstgjort i Växjö domkyrka resp. Mariakyrkan, men numera Ramkvillabor. De inledde sitt musikprogram med ett fyrhändigt stycke på flygel. Sedan följde filmmusik, bl.a. ur Sound of music och Äppelkriget med sång och flöjtmusik av Thomas till ackompanjemang av Elisabeth på flygel. Elisabeth framförde på cello Largo av Händel.
Därefter smakade det gott med kaffe, smörgås och kaka. Det blev också information om vårfesten i Årset och många passade på att anmäla sig. Barbro Grahn Söderlund informerade om vårresan till Ronneby. Så återkom paret Niklasson med ytterligare en stunds sång och musik, några vackra visor och avslutade med Spanska valser för fyra händer.

Ordföranden tackade och publiken applåderade för ett mycket uppskattat program.
Sedan informerade Yvonne Svensson om förändringar i medlemsförsäkringarna.            Lawrence Karlsson förrättade dragning på friskvårdskorten och uppmanade till fortsatta aktiviteter för hälsa och välbefinnande. Slutligen blev det lotteridragning med fina vinster, bl.a. fågelholkar tillverkade av Ivan Engdahl.

Östen Myrenfält sjöng en sång innan alla åkte var och en till sitt efter en trevlig träff med god gemenskap.

Publicerades: 14 mars 2019 Uppdaterades: 14 mars 2019