Grötfest i Landsbroparken

Uppdaterades: 18 januari 2020

SPF Landsbrobygden har haft sin första månadsträff för året. Ett 80-tal deltagare samlades i Parken, Landsbro.

  • Beatrice Wide från Vetlanda bibliotek
  • Jannika Blomén från "Familjens jurist".
  • Lottförsäljning
  • Beatrice Wide från Vetlanda bibliotek
  • Jannika Blomén från "Familjens jurist".
  • Lottförsäljning

 Ordföranden Ingvar Andersson välkomnade och önskade alla en god fortsättning på det nya året. Så lämnade han ordet till Jannika Blomén från "Familjens jurist". Hon informerade om familjejuridik i allmänhet och om den relativt nya möjligheten att skriva en framtidfullmakt, ett alternativ till god man, när man inte kan klara sig själv. Hon betonade vikten av att formulera sina dokument på ett korrekt sätt och att förvara dem säkert. Ordföranden tackade för en mycket tydlig och bra information, som gav svar på många frågor.
Därefter ledde Karin Rosén en stunds övningar och lärde oss vikten av att andas rätt och att behålla en god hållning och rörlighet. Hon välkomnade till den yoga-grupp som hon leder, där man tränar detta.
Sedan var det dags att ta för sig av gröt och skinksmörgåsar, som smakade gott efter det lilla träningspasset. Mätta och nöjda var vi redo att lyssna på Beatrice Wide från Vetlanda bibliotek. Hon arbetar med uppsökande verksamhet och berättade om vilken bred verksamhet biblioteket har att erbjuda. Hon visade på många olika möjligheter för personer som av olika skäl inte kan läsa vanliga böcker, t.ex. ljudböcker, E-böcker, storstil m.m. För bokcirklar finns de populära bokkassarna. Hon visade också tidskrifter som man kan läsa på biblioteket och som man även kan låna hem. Filmer finns att låna eller streama. Man ordnar också bokcafé, kulturquiz och föreläsningar. Allt är kostnadsfritt.
Slutligen blev det kaffe och rulltårta och sedan följde utlottning på friskvårdskorten och dragning på lotterierna. Yvonne Svensson hälsade två nya medlemmar välkomna. Ordföranden tackade alla för en givande eftermiddag och välkomnade till årsmötet i Nävelsjö i februari.

Publicerades: 18 januari 2020 Uppdaterades: 18 januari 2020