Årsmöte 12 feb 2020

Uppdaterades: 15 februari 2020

SPF Seniorerna Landsbrobygden har haft sitt årsmöte i Nävelsjö bygdegård. Ett 90-tal medlemmar hade mött upp.

  • Ingemar Oskarsson avtackas efter 13 år i styrelsen
  • Göran Fransson
  • Gunnel och Majlis fick medaljer
  • Dom som skötte serveringen
  • Ingemar Oskarsson avtackas efter 13 år i styrelsen
  • Göran Fransson
  • Gunnel och Majlis fick medaljer
  • Dom som skötte serveringen

Efter välkomsthälsning inleddes mötet med parentation över de 11 medlemmar som gått bort under det gångna året. Kören sjöng tre sånger och efter ljuständningen läste Birgitta Rydén Johansson en dikt.
Därefter vidtog årsmötesförhandlingarna under ledning av ordförande Ingvar Andersson som också omvaldes som ordförande för 2020. Övriga styrelseledamöter är Yvonne Svensson, Birgitta Rydén Johansson, Barbro Grahn Söderlund, Bernt Andersson, Birger Martinsson och Jan Ohlinder. Nyvald ersättare är Marie-Louise Andersson.

Ordföranden framförde föreningens tack till avgående ledamoten Ingemar Oscarsson, som arbetat i styrelsen i 13 år, och överlämnade blommor och present. Övriga avgående funktionärer avtackades med blommor.
Föreningen har haft en livlig verksamhet under det gångna året. Man har haft 9 månadsträffar med ett varierat programutbud. I november firade man 30-årsjubileum i samband med att föreningens herrar stod för ett bejublat program. Resor har anordnats till Ronneby, Boda-Kosta, Virserum och Järnforsen. Ett intressant studiebesök gjorde man på Farstorps gård.
      Friskvårdsaktiviteterna har lockat många deltagare. Man har ägnat sig åt boule, bowling, styrketräning, promenader och yoga. En bokcirkel har man haft i Landsbro och en studiecirkel i körsång. Kören har medverkat vid månadsträffar och sjungit på några äldreboenden. Föreningen har också deltagit i kunskapstävlingen "Hjärnkoll".
Kaffekommittén i Nävelsjö bjöd på semlor och därefter sjöng SPF-kören några kända sånger. Barbro Grahn Söderlund informerade om en resa till Volvo i Göteborg.

Så blev det prisutdelning till de tre bästa i boule- och bowlingtävlingarna. Efter lottdragningen tackade ordföranden alla som medverkat till en trevlig eftermiddag.

Text: Birgitta Rydén Johansson. 

Bilder: Harald Carlman

Publicerades: 15 februari 2020 Uppdaterades: 15 februari 2020