Månadsträff med etikettdoktorn

Uppdaterades: 10 november 2018

SPF Seniorerna Landsbrobygden har haft sin månadsträff i Årsets bygdegård.

  • Etikettdoktorn
  • Etikettdoktorn avtackades av ordförande Charles Häll
  • Etikettdoktorn
  • Etikettdoktorn avtackades av ordförande Charles Häll

  Ett hundratal förväntansfulla seniorer samlades till en trevlig eftermiddag. Först på programmet stod en föreläsning med etikettdoktorn Mats Danielsson. Han berättade om sin bakgrund som distriktssköterska och att han inte alls har någon formell doktorstitel. Den tillkom när han medverkade i Radio Jönköping och svarade på frågor om vett och etikett. Dagens föreläsning handlade inte så mycket om knivar, gafflar och glas utan om samspelet människor emellan. Han poängterade vikten av att se varandra, visa uppskattning och respekt för andra. På ett trevligt och humoristiskt sätt gav han många bra tips. Dessutom fick vi en inblick i hur TV-inspelningen av "Halv åtta hos mig" gick till, inte så glamouröst som man kan tro. Publiken visade sin uppskattning med varma applåder.

Så var det dags för kaffe med gott tilltugg vid de vackert höstdekorerade borden. Därefter rapporterade Yvonne Svensson från ordförandekonferensen i Tranås. Hon redogjorde för reglerna om bostadstillägg, då det visat sig att ca 100 000 pensionärer, som är berättigade till bidrag, inte söker detta. Pensions- myndigheten uppmanar oss att sprida kunskapen om detta. Ordföranden informerade om nästa träff 9 december, då det är kyrksöndag i Myresjö gamla kyrka med efterföljande julbord i Årsets bygdegård.
Kören medverkade sedan med sång och musik och framförde några sånger om sommar och höst. Till sist blev det den obligatoriska dragningen på lotterierna, innan vi begav oss hemåt i höstmörkret efter en givande eftermiddag.

Etikettdoktorns hemsida

Publicerades: 24 oktober 2018 Uppdaterades: 10 november 2018