Studiebesök på Tekniska Högskolan

Den 14 november träffades en grupp från SPF Seniorerna Jönköping Öster för att äta lunch på Guvernören och därefter göra ett studiebesök på Tekniska Högskolan, Jönköping University.

Vi togs väl om hand av Anders Wadell, som berättade om Tekniska Högskolan, dess studenter och utbildningar samt visade oss runt i lokalerna.

Jonas Hultgren från JU Solar Team berättade om årets solbilstävling tvärsöver Australien som går drygt 300 mil från Darwin i norr till Adelaide i söder. Bridgestone World Solar Challenge, som är världens största tävling för soldrivna bilar, gick av stapeln i oktober och var avslutningen på ett tvåårigt projekt med 16 studenter från Tekniska Högskolan, Högskolan för Lärande och Kommunikation och Internationella Handelshögskolan, där var och en bidrar med sina specialiteter. Projektet sponsras förutom av Jönköping University av många företag i regionen, bl.a. Axelent, som gett namn åt årets bil, Husqvarna, Elmia, Jönköping Energi m.fl.

Till årets tävling hade totalt ett fyrtiotal lag från olika universitet och högskolor i hela världen kvalificerat sig. Från Sverige deltog även lag från Chalmers, Högskolan i Halmstad och Mälardalens Högskola.

Av dessa lyckades 11 lag ta sig i mål och JU Solar Team var ett av dessa och hamnade på en hedrande tiondeplats.

Vi tackar för ett mycket intressant studiebesök.