Månadsmöte november

Trots regn och rusk hade ett tappert gäng tagit sig till Lindgården för att vara med på vårt månadsmöte. Efter att vår ordförande hälsat alla välkomna, speciellt nya medlemmar, fick vi lite information om vad som varit och vad som kommer. Vi har bl.a. varit på studiebesök på ITAB, sett Huskvarna revyn, haft AfterWork, ätit och spelat på Boula La samt hunnit med tre promenader. Bland kommande arrangemang kan nämnas Månadsmöte med lucia och julbord på Smålandsgården. Vi fick också höra om att det största hotet mot äldres hälsa är depression, vilket de kan drabbas av genom att de lever sina liv i social ensamhet. Det rör sig om ca 300 000 personer.

Gudrun Thorberg informerade om en fri dans som ska bli en ny cirkel till våren. Vi kommer också ha en Läs och Res - cirkel om Riga.

Dagens inbjudna gäst, journalisten Göran Bäckström, visade sig vara en väldigt trevlig bekantskap. Även de, som inte är så sportintresserade, tyckte ändå att det var ett intressant föredrag med många personliga minnen. Han har bland annat varit med om sex olympiader och tre fotbolls-VM. Några namn som stack ut i mängden var Stefan Holms Guld i Aten 2004 och Sanna Kallurs fall i semifinalen 2008. Han blev oerhört imponerad av att hon orkade svara på alla frågor med tårarna trillande på kinderna.

Dagen avslutades som vanligt med kaffe och lotteri.