Månadsmöte mars

Tisdagen den 12 mars hade en ansenlig skara seniorer från SPF Seniorerna Jönköping Öster kommit till Lindgården för vårt sedvanliga månadsmöte och för att lyssna på vår föredragshållare Alf B Svensson.

Han pratade om att få hela livet att bli rikt och meningsfullt. Tonvikten var lagd på att uppmuntra och berömma varandra, alltså att utveckla den sociala förmågan. De flesta undersökningar visar att vi karlar inte är så bra på den biten. Som exempel tog han upp det faktum att kvinnor kan ringa ett telefonsamtal utan att egentligen vilja någonting, medan männen måste ha en tydlig anledning för att ringa. Vidare berömde han kvinnorna för deras förmåga att komma ihåg födelsedagar och ordna fester. Med tanke på alla leenden och nickningar från kvinnorna höll de med om det mesta. Alf har förmågan att kunna prata om självklarheter utan att det låter banalt. Han säger viktiga saker på ett lättsamt sätt.

Vår ordförande berättade om vårt lyckade studiebesök på SVIA-ABB och att promenaderna är igång. Nästa månadsmöte blir den 9 april. Då kommer Aktiespararna i Jönköping och berättar om sin verksamhet och går igenom strategier för ett lönsamt sparande. Innan dess hinner vi med ett besök på Hälsohögskolan, After Work på Pipes och en dagsutflykt till Cesarstugan och Dalenmuseet förutom två promenader.

Dagen avslutades med kaffe och semla och för några blev det även vinster på lotteriet.