Studiebesök på ITAB

Torsdagen den 17 oktober besökte ett antal medlemmar från SPF Seniorerna Jönköping Öster ITAB Shop Concept AB. Besöket startade med att försäljningschef Patrik Dahlberg berättade om företagets historia. Grunden till ITAB lades när entreprenören Tord Johansson i slutet av 70-talet gjorde sitt examensarbete på neonrörstillverkaren ITAB i Bankeryd. Tord  tackade ja, när han senare erbjöds att köpa större delen av bolaget.

I slutet på 80-talet genomfördes flera förvärv av bolag inom andra branscher. Idag är ITAB en av Europas främsta leverantörer av butikskoncept, butiksinredningar, kassadiskar, belysning och butiksutrustning. ITAB har idag säljkontor i mer än 30 länder och har inte mindre än 20-talet egna produktionsanläggningar runt om i Europa samt i Kina.

Efter den presentationen tog produktionschef Peter Klint över och demonstrerade olika kassadiskar, mer eller mindre tekniska "under". Utvecklingen är enorm och inom en snar framtid kommer många manuella kassadiskar att ersättas med datoriserade självscanningsdiskar. Vilket i framtiden kan leda till att det inte behövs några kassörskor.

Sedan tog Peter med oss på en rundvandring i produktionsfabriken. Mycket imponerande.

Besöket avslutades med en god lunch på Restaurang Z, som finns i samma hus som ITAB. En mycket intressant och givande förmiddag för SPF Seniorerna Jönköping  Östers medlemmar.