Månadsmöte oktober

Tisdagen den 9 oktober hade vi vårt sedvanliga månadsmöte på Lindgården. Många hade hörsammat vår inbjudan, varför det var en i det närmaste fullsatt lokal. Vår ordförande hälsade alla välkomna och berättade om vad som hänt sen sist. Bl.a hade en grupp rest till Axevalla för att bättra på ekonomin. En annan resa gick till Karlstad för ett besök i Lars Lerins konsthall Sandgrund. Det var ett väldigt uppskattat besök, mycket beroende på att de fick träffa både Junior och Lars Lerin själv. Vi har också gjort ett spännande studiebesök på Andremuseet i Gränna. Två sköna promenader har också hunnits med.
Sedan var det dags för Gert Kvick, säkerhetssamordnare i Jönköping, att inta scenen. Han berättade på ett väldigt informativt sätt om hur vi undviker att bli offer för ekonomisk brottslighet, t.ex. vid bankomater och när vi är ute på internet. Han betonade också vikten av att inte släppa in okända i lägenheten. Han tyckte inte heller att vi seniorer behöver vara oroliga när vi är ute på kvällar. Det var ett uppskattat föredrag som fick oss att känna oss lite lugnare.
Därefter hade vår trafikexpert "Jolo" ett inslag med nyttig trafikinformation.
Före fika och lotteri hann vi också med kommande aktiviteter såsom studiebesök vid Såtenäs Flygfottilj, besök hos
FC-gruppen och promenader. Vi puffade även för höstens stora fest, alltså Nobelfesten. Det informerades också om två nya cirklar till våren. 1) Lär känna din smartphone och 2) Läs och res ( engelska sevärdheter ).