Månadsmöte januari

Uppdaterades: 13 februari 2018

Tisdag den 9 januari höll SPF Öster sitt första månadsmöte för året. Ämnet för dagen var "Äldre i samhället" och hade lockat en hel del medlemmar. Efter en inledande information om kommande aktiviteter såsom ÅRSMÖTE 13 februari, besök på järnvägsmuseet i Nässjö, besök på Erikshjälpen, konsert på Spira med Edda Magnuson och vårt 30-års JUBILEUM med fest på Guvenören var det dags för våra föreläsare. SPF Seniorernas distriktsordförande Kjell Lindström var först ut och berättade om vad SPF gör för oss äldre i samhället. Bland annat finns ett samarbete med övriga pensionärsföreningar som går ut på att gemensamt ställa krav på lokalpolitikerna vad gäller äldreboende och sjukvård. Han pekade också styrkan och kraften i att vi tillsammans utgör över 25 % av väljarna. Slutligen pekade han på det orimliga i det faktum att anställda inte kan anses leva på en lön under 20000 kr i månaden medan många pensionärer ska leva på mindre än 11000 kr.
Sedan var det dags för Fanny Djurström, sjuksköterska på Rosenhälsan i Huskvarna. Hon berättade engagerat om deras sätt att organisera arbetet och där nästan alla äldre får möta samma personal när de ringer eller besöker vårdcentralen.
Vi fick också träffa "Service Ellen" som berättade om vad hon kunde hjälpa äldre med i hemmet. Det var förvånansvärt många som inte kände till henne. Hon kan tex. byta glödlampor, sätta upp gardiner osv. Hon lämnade också ut små visitkort med telefonnummer vilket det blev stor rusning efter.
Vår egen "Jolo" hann också med en kort och som vanligt informativ lektion om äldre i trafiken. Den här gången handlade det om nya och lite ovanliga trafikmärken.
Mötet avslutades med sedvanlig fika med lottdragning plus dragning på motionskorten.

Publicerades: 13 februari 2018 Uppdaterades: 13 februari 2018