Månadsmöte juni

Tisdag den 13 juni höll SPF Seniorerna Öster vårens sista månadsmöte i Lindgårdens samlingssal. Det utannonserade föredraget - Hur känns det att störta med ett stridsflygplan blev tyvärr inställt på grund av sjukdom. Med kort varsel hoppade istället Lennart Lindberg in och räddade oss. Han kåserade kring ämnet Jönköping - från Vinnebroa till Unnergången. Med sitt kunniga och inspirerande sätt fick han med sig publiken som kände igen många av de bilder han visade. Även vi nyinflyttade, som inte kände igen alla bilder, hade stor behållning av föredraget. Vi fick lära oss varför det heter Centralkonditoriet, Hoppets torg och var Jönköpings äldsta hus(förutom kyrkor och rådhus) ligger. Vi fick se köande herrar(motboken) och köande damer( penninglotter). Ett stort tack till dig Lennart för att du ryckte in och hjälpte oss i vår prekära situation.
Ordföranden Göran Viklander berättade om de aktiviteter som varit sen sist och informerade om kommande. Tex. ska vi äta jordgubbstårta i Bönared 6 juli, guidas på Rosariet 20 juli, vara med i blodomloppet 15 aug.
Nästa månadsmöte blir 8 augusti då vi får lära oss att göra ett korsord. Därefter blir det musik från film och musikal med Bo och Tina Frid i september.
Håll ögonen öppna efter midsommar. Då kommer höstens hela program både på nätet och i brevlådan.
Dagen avslutades med sedvanligt fika och lottdragning.