Månadsmöte - Lucia

Tisdagen den 12 dec. samlades en stor skara SPF:are på Lindgården för årets sista månadsmöte. Efter trevligt mingel med glögg och pepparkakor bänkade sig alla förväntansfulla för att se och lyssna på årets luciatåg. Två klasser ( åk 4 ) från Rosenlundsskolan tågade in med lucia, tärnor och stjärngossar och underhöll oss med ett stort antal sånger, såväl gamla och välkända som nya. Många timmar måste ha lagts ned för att lära in alla texterna. Varma och hjärtliga applåder visade att vi verkligen uppskattade framförandet. Ett stort Tack till alla!

Trafikverket och NTF har tillsammans gett ut utbildningsmaterialet "Äldre i trafiken. Vi kommer under en period informera från detta på våra månadsmöten. Denna gång pratade Jan-Olof bland annat om hur alkohol och mediciner påverkar vår körförmåga. Fram till 2005 fanns en röd varningstriangel på förpackningarna till de läkemedel som är riskabla att ta om man ska köra bil. Då denna triangel numera är borttagen är man själv ansvarig att ta reda på hur läkemedlet påverkar körförmågan. Observera att man kan dömas för rattfylleri om man är påverkad av läkemedel.
Vår ordförande informerade om kommande program. Två punkter sticker ut lite extra:
1) Vårt 30-års jubileum den 27 april. God mat och dryck, tal och underhållning utlovas men det behövs också att många kommer så att det blir en fest att minnas.
2) Besök på Lars Lerins konstmuseum i Karlstad i maj.

Dagen avslutades med kaffe och lussekatter och sedvanlig lottdragning. Under kaffet hann vi också med ett jul-quiz med kluriga frågor.

Vi önskade varandra God Jul och vandrade hem i ett vitt snölandskap.