Referat månadsmöte 12 april

Månadsmöte Tisdag den 12 april hade 82 förväntansfulla medlemmar kommit till Lindgården.
Ordförande Göran Viklander inledde med att berätta om genomförda och kommande aktiviteter och rapporterade också från årets distriktsstämma där vår förening lyckades vinna 5000kr vid dragning på inlämnade fiskvårdsaktiviteter. Göran överlämnade ordet till Linnea Ludvigsson från Familjens Jurist, som på ett enkelt och pedagogiskt sätt pratade om arv, testamente och framtidsfullmakt. Att döma av antalet närvarande och alla frågor som ställdes var det ett ämne som engagerade många. Vi fick bland annat lära oss att i den legala arvsordningen ärver makar varandra, och därefter finns tre arvsklasser:

1               Barn, barnbarn osv.

2               Föräldrar, syskon, syskonbarn.

3               Far och morföräldrar.

Kusiner och sambor inkluderas inte av den legala arvsfonden, vilket innebär att det är särskilt viktigt för dem att skriva ett testamente. Det är viktigt att man förvarar testamentet på ett säkert sätt. Vi fick också lära oss om framtidsfullmakt. Det är en fullmakt som börjar gälla den dag du inte längre är besluts förmögen och där du själv bestämmer vem som ska hjälpa dig om du blir oförmögen att utföra t. ex. betalningar m.m. Det är i princip ett alternativ till en God Man och tanken är att man ska skriva det medan man fortfarande är besluts förmögen. 
Mötet avslutades med fika och lotteridragning med ett dignande prisbord. Stämningen var hög och det hördes många skratt från borden.
Många nya medlemmar tackade för en trevlig dag och betonade framför allt att det var en så varm och hjärtlig stämning.
Vid tangenterna Göran Viklander
Se bilder här