Telefonvän - gruppsamtal

Hej SPF:are

Känner du till någon som gärna vill prata lite i telefon med andra personer i liknande situation som henne/honom själv. Be personen om att få skicka vidare hans/hennes nummer till frivilligcentralen som arrangerar gruppsamtal med äldre isolerade så de kan prata med varandra och med Frivilligcentralen. Allt som behövs är en vanlig telefon, inga appar eller datorer. Skicka namn och nummer till Caroline.froner@jonkoping.se

Vad händer sen?
När vi från frivilligcentralen berättat om konceptet så bestämmer vi en tid som passar alla där vi kan ha ett första gruppsamtal tillsammans. En telefonvärd kommer finnas med och stötta och hålla ordning i samtalet.
De som ska vara med kommer få ett telefonnummer som de ringer till den tid vi bestämt och trycker in en sex-siffrig kod som hon/han kommer att få av oss. Sen börjar telefonsamtalet. Tanken är att de kan få presentera sig för varandra och prata om sånt som de tycker är intressant att prata om, börjar samtalet gå lite trögt så kommer telefonvärden få liv i samtalet med lite spännande frågor/samtalsämen.

Ta chansen att prova något nytt, man kan alltid avsluta samtalet om man inte vill vara med mer.


Med strålande hälsningar från Caroline Fronér
Föreningsutvecklare med särskilt uppdrag i Kultur- och Fritidsförvaltningen
Mail: Caroline.Froner@jonkoping.se
Tele: 036-102113