Matlagning 13 jan 2020

Måndag den 13 januari träffades Elitkockarna för första gången 2020.
Glada, förväntansfulla satte vi oss vid bordet för att ta del av kvällens recept som Pelle och Bosse E delade ut. Vilken kalasmat det skulle bli, åtminstone så såg det ut på papperet. Och kalas blev det, rena tabberaset! Entrérätten var gravad lax i gräddfilssås, huvudrätt en riktig klassiker, nämligen panerad torsk, potatis, gröna ärtor. Till det en hemmagjord (naturligtvis) remouladsås. Som avslutning lite sött (menar inte kockarna), utan en dessert som bestod av drömäpplen. Hela äpplen fyllda med kanel och socker, inbakat i smördeg! En kalaskväll som avslutades på traditionellt sätt, nämligen att fylla diskmaskinen och svabba golvet.
Nästa kockafton blir den 27 januari. Innan det ses vi på grabbarnas kväll den 21 jan. och julgransplundringen den 22 jan.