Matlagning 25 febr 2019

Måndagen den 25 februari träffades Elitkockarna för att tillaga en delikat 3-rätters middag. Först som vanligt lite prat, denna kväll inget bestämt diskussionsområde.
Det handlade om allt från havets läckerheter till gamla sköna minnen från arbetsområdena vi har upplevt. Sedan var det dags för kvällens allvar. Kennerth och Magnus stod som "värdar" för recepten. Entrérätten som Pelle och Bosse E gjorde bestod av smördeg med riven Västerbottenost toppad med kallrökt lax och pepparrots röra. Sedan var det dags för huvudrätten som var purjolöksgratäng med strimlad kassler. Nästan kalorifri bechamelsås (enbart vispgrädde) och gratängost. Vi började bli mätta, men vi måste ju också smaka på Rolfs och Bosse L:s dessert. Färska jordgubbar på en botten med mascarponeost blandad med lemon curd. Mycket trevlig kväll i goda vänners lag. Efteråt en stunds prat medan maten sjönk undan lite innan kvällens disk och städning.
Ser men spänning fram mot nästa träff om 14 dagar.