Matlagning 23 sept 2019


Måndag den 23 september var det åter dags för Elitkockarna att träffas i Seniorerna Hus på Torpa för att laga en 3-rätters middag.
Som vanligt en genomgång av recepten i Gränna innan vi i samlad trupp gick till köket och intog våra respektive platser där varorna var utlagda. Bo L och Rolf gjorde en härlig soppa med potatis och färsk spenat, toppad med ägghalvor. Huvudrätten som var fläskfilé med rosépepparsås och pressad potatis ”snickrades” ihop av Bo E och Pelle. En fantastisk anrättning dom lagade!
Sedan var det dags för dessert. Kennerth och Magnus anrättade ugnsbakade nektariner med nötfyllning. Till det hopvispad grädde med mascarpone och vanilj. Mätta och belåtna satt vi en bra stund och pratade innan vi tog oss i kragen för att åter gå till köket och fylla diskmaskinen, diska grytor. En härlig kväll att minnas. Vi ses igen den 7 oktober. Ska bli spännande att se vad vi bjuds på då!
/Magnus