Matlagning Matadorerna 16 okt 2018

Matlaget Matadorerna träffades tisdagen den 16 oktober och avnjöt en trerättersmiddag bestående av räksoppa med konjak och grädde, oxrullader i gräddsås och till dessert vit chokladmousse med citrustäcke. Drycken till detta var ett förträffligt italienskt rödvin med namnet Passivento. Under måltiden berättade en av deltagarna om landet Slovenien som han hade besökt några veckor tidigare. Slovenien är ungefär i storlek som Småland med 2 miljoner invånare och i huvudstaden Ljubljana bor ca 280 000. Slovenien upplevdes som ett inte alltför exploaterat semesterland med åtskilliga intressanta platser att besöka. Bl a en vingård där druvorna plockas för hand för att sedan bli ett gott rödvin, alltså ett riktigt hantverk. Lipizzanehästarna fick också ett besök och där ryttarna visade upp ett gediget kunnande med sina vita hästar. Lipizzanehästarna föds bruna till färgen men blir efter något år vita Europas största grotta, Postojnagrottan, fick också ett besök där vi fick åka tåg i ca 10 minuter rakt ner i grottan för att sedan stiga av och beundra denna enorma roppstensgrotta med diverse stalagtiter och stalagmiter i diverse färger och former. Med ande ord riktiga konstverk. Grottan rymmer bl a en konserthall med plats för 10 000 besökare. Vilken Akustik! På vissa ställen var de 60 m från botten till toppen. Slutligen besöktes den mycket vackra byn Rovinj, som hade en underbar miljö, vackra vyer och naturscenerier längs den
Adriatiska kusten. Kvällen avslutades med beslut om nästa träff och därefter gick
Matadorerna hem mätta och belåtna