Månadsmöte 13 november

Gäster på det välbesökta mötet var bröderna Gunnar och Walther Alriksson.

Ordförande Lennart Jonius hälsade oss och våra gäster välkomna. Arne Sandin informerade om pågående och kommande studiecirklar.
Bröderna Alriksson varvade allsång till pianoarrackompanjemang ledd av Walther med Gunnars berättelser från ett långt liv som lantbrevbärare i Västergötland. Mycket uppskattat av oss som fick både sjunga och skratta.
Vi flyttade sedan in i kafédelen där det blev post-och musikquiz lett av bröderna Alriksson. Det blev livliga diskussioner och glada skratt runt borden, där vi kände att vi kunde en hel del. Våra gäster fick som traditionen bjuder honung från Habo efter sitt framträdande.
Nu kunde vi hugga in på fikat och pröva lyckan i lotteriet. Ordförande rapporterade från ordförandekonferensen och de, för oss pensionärer, viktiga frågor som behandlades. Ex på sådana frågor är att bankkontoren ska ha kontanthantering och att många pensionärer inte är medvetna om att de kan få bostadstillägg och därför missar att ansöka om detta. Vi fick också information om kommande aktiviteter bl. a bowling och julbordsresa.