Resa till Västervik

Resa till Västervik 29 augusti med SPF Seniorerna Habo.

Den 29 augusti steg 50 förväntansfulla resenärer på bussen som skulle leda till en tvådagarsutflykt till Västervik. Resan var avslutning på studiecirkeln Läs och Res om Västervik och dess historia.
Första stoppet, förutom kaffepaus, var Storebro, för att titta på "Visans Skepp". Det består av 20 stora stenar där olika sångtexter är inristade, allt från Fröding till våra kända psalmer, en fantastisk anläggning. Här blev det också allsång tillsammans med våra två lokalvärdar.
Nästa stopp blev Åbro bryggeri i Vimmerby. Här gjorde vi studiebesök i fabriken och åt en välsmakande lunch. Färden fortsatte in mot centrum för inkvartering på Centralhotellet. För de som ville ordnades en rundvandring i Västerviks gamla stadskärna och de gamla båtsmanshusen, allt under ledning av Lennart Jonius. Middagen avnjöts på Västerviks Resort. Dag ett var slut och ett antal belåtna och trötta resenärer gick till sängs.
Efter frukosten gick resan vidare till Gränsö Ljusstöperi med tillhörande muséum. Tillfälle fanns att göra inköp och många passade på att köpa vackra konstljus. Efter lunch, på golfrestaurangen i Västervik, var det dags för en båtutflykt. Den gick genom Västerviks skärgård. Vädret var strålande och vi hade turen att se havsörn, vilket inte tillhör vanligheten.
Nu startade hemresan och med ett obligatoriskt fikastopp på en parkeringsplats äntrade vi bussen för färd mot Habo. Under resan började det regna, vilket vi varit förskonade ifrån under hela resan.
Trötta men glada kom vi hem till Habo med många fantastiska minnen i behåll.
Stort tack till våra värdar som gjorde resan möjlig, samt deras engagemang i bussen och proffsiga planering.