Månadsmöte september

På det välbesökta månadsmötet den 12 september var Yvonne Teiffel vår gäst och föreläsare.

På det välbesökta månadsmötet den 12 september var Yvonne Teiffel vår gäst och föreläsare. Många av oss har följt henne i JP under många år, då även som Elvira. Hon berättade om sin långa bana som journalist. Hon började på JP år 1967, nästan direkt efter flickskoleutbildningen här i Jönköping och har alltså varit tidningen trogen i 50 år.

Vi fick ta del av många intressanta och ibland även dråpliga situationer som hon upplevt när hon intervjuat kända och okända personer under sina år som journalist.
Ingen av oss som lyssnade kommer att glömma berättelsen om när Henning Sjöström ville bli intervjuad under en joggingtur i Jönköping.

En annan minnesvärd episod är när Sveriges skådespelarelit, med bl. a Erland Josephson och Bibi Andersson, på inspelning i Bondstorp, gav en enda intervju till svenska tidningar och den fick Yvonne Teiffel för JP efter en övertygande argumentation för sin sak.

Artur Lundkvist blev sjuk under sitt besök i Jönköping och den önskade intervjun var i fara. Allt löste sig, han blev intervjuad, nedbäddad i en hotellsäng.
Mötet avslutades som vanligt med gott fika och vi fick information om kommande möten och studiecirklar.