Filmvisning 2017

SPF hade filmvisning den 28/11.

SPF hade filmvisning den 28/11 och ett 50-tal personer mötte upp.

Filmen vi såg var "Vad hände 1967" det var en aha upplevelse av minnen med kläder, frisyrer, bl.a. representerade Beatles detta med sitt långa hår. Vi uppmärksammade också att Paul Mc Cartney hade en väst av mormorsrutor, då Beatles besökte den indiske gurun Maharishi som var i Sverige och utövade transcendental meditation.

Artister som vi lyssnade till var Carl-Anton, Cornelis Vreeswijk, Monica Nilsen, Loffe Carlsson, Jimmi Hendrix, med flera. Fotbollspelaren Dag Szepanski skyttekung i svenska landslaget, och bröderna Fåglum som vann VM i lagtempo på cykel var hyllade detta år.

Den första bankomaten kom i Uppsala, färg-TV spelades in.

Det populära barnprogrammet Teskedsgumman visades.

Det vi verkligen minns var ju omläggningen till högertrafik däremot blev bilhjälmen en påminnelse. C-G Hammarlund som hade programmet bilradion var den som man förknippade med hjälmen.

Då som nu var det konflikter i världen, kriget i Veitnamn, Egypten och Israel, militärkuppen i Grekland. Detta ledde till demonstrationer i Stockholm.

Uttalandet om Framtiden blev att utveckla tekniken, vara rädda om miljön och våra naturtillgångar, samma behov av närhet och att träffa varann, vilket vi gjorde vid fikat efter filmen.

Ja, detta var ett axplock av vad som hände det året.