Verköturen 2019

Sommaraktiviteter 2019

Innan höstens begivenheter börjar har medlemmarna i SPF-Vattudalen redan gjort många roliga saker under sommaren.

På försommaren var SPF-Vattudalen representerad på distriktsmästerskap i Golf, genom Urban Olofsson, Gunnar Nyström och Roland Bredin. Det var nytt för och med stor glädje för föreningen att vara med i sådana sammanhang.

Den 29 juni fylldes en buss med 50 glada pensionärer och resan gick till Föllinge, för att se Botvidsgängets sommarfars "Vattnet har gått." En trevlig dag och som vanligt med detta gäng blev det många glada skratt under dagen.

Den 3 augusti var det dags att hjälpa Strömsunds Cruisingklubb med deras träff på Ströms hembygdsgård. Ett 25-tal medlemmar bistod med att bl a servera fika och sälja varmkorv. Ett samarbete som pågått under flera år. Som tack för hjälpen blir SPF-medlemmarna bjudna att åka med vid deras torsdagsutflykter.

Den 13 augusti samlades åter ca 50 medlemmar vid kyrkan i Strömsund för att göra den andra sommarresan. Färden gick först till Östersund med buss, sedan med ångbåten M/S Thomée till Verkön. På Verkö Slott intogs en storartad lunchbuffé med många olika rätter. Efter lunchen berättade nuvarande ägare Per-Åke Wahlund historien om tillkomsten av Verkö Slott på ett mycket intressant sätt.
Glada och belåtna var alla då de gick ombord på båten för hemfärd.
Vädret var inte det bästa möjliga från morgonen, men blev bättre och bättre framöver dagen och väldigt fint ute på Verkön och Storsjön.
Ett stort tack skall riktas till Berit Ericsson och Anna-Märta Strömgren i resekommittén för allt arbete de lägger ner för föreningen och att många får komma ut på trevligheter.

Spelandet med boule har pågått under hela sommaren och det har utmynnat i att hela tre lag kommer att spela i distriktsmästerskapet i Mattmar.
Man kan konstatera att pensionärerna är ett aktivt folk.