40-års jubileum

40-års jubileum 26 november 2019

Ett riktigt kalas blev det när föreningen firade sitt 40 års jubileum på Folkets Hus i Strömsund den 26 november. Ca 120 medlemmar hade hörsammat inbjudan till festen. Den hade även gått till SPF Utrikes, SPF distriktet och PRO Strömsund. De var också representerade.

Först på programmet var gruppen FyrJuligen från Östersund, bestående av Jan Löfgren, Anna Brandt, Henric Hallberg och Astrid Åslin. Astrid är f d strömsundsbo. De spred en fin julstämning med stämsång i många olika stilar. Deras repertoar innehöll både kända och mindre kända julsånger och allt framförde de akustiskt och det bidrog mycket till den rätta stämningen. I det de framförde fanns bl a Julbocken, Tomten, Lucia och även Stilla Natt.

Efter den fina underhållningen gav ordförande Sola Mårtensson en bra redogörelse över de 40 år som föreningen har verkat. Föreningen startades den 11 oktober 1979 med P.A Eriksson, Folke Strömberg, Anton Andrée, Rut Lundin och Anne-Marie Rothof i styrelsen och 18 medlemmar. 1983 hade antalet ökat till 86 medlemmar och vid föreningens 30 års jubileum 2009 var antalet 152. I dag har föreningen 268 medlemmar.
1987 valdes Solveig Göransson till ordförande. Sedan var Ingemar Fogelström ordförande tills 2009 då Sola blev vald.
Föreningens verksamhet under alla år har varit att ordna trevliga sammankomster, intressanta resor, roliga studiecirklar och viktiga friskvårdsaktiviteter.
Äldsta medlemmen vid dagens jubileum var Pia Backman, hon blev medlem redan 1993 och 1997 valdes hon till vice ordförande och var det många år och har sedan dess haft många olika uppdrag i föreningen. Ordförande Sola uppmärksammade henne med blommor och en varm applåd fick hon av festdeltagarna.

Sedan var det dags lite förplägnad som bestod av en 3-rätters middag som serverades av Nordicas personal. Dukningen hade SPFs serveringsgrupp skött med bravur. En förträfflig anrättning.

Innan mötet avslutades företogs dragning på cyklandet under sommaren. Och för att hedra avlidne Kjell Edman läste Sola upp några dikter som Kjell, Inger Svanberg och Maj-Christin Reinemyr hade skrivit och lagt i lådan vid vägen mot Bredkälen.
Till sist pålyste Sola om Revyresan till Östersund den 24 januari och att årsmötet hålls den 28 januari, kl 14.00