Aprilmötet

Aprilmötet med Linus Isander

  • Köksgänget: Gerd Lundow, Kerttu Hamvall, Anita Andersson, Karin Pålsson och Per-Åke Andersson
  • Linus Isander i full gång
  • Några av gästerna på aprilmötet
  • Köksgänget: Gerd Lundow, Kerttu Hamvall, Anita Andersson, Karin Pålsson och Per-Åke Andersson
  • Linus Isander i full gång
  • Några av gästerna på aprilmötet


Månadsmöte för SPF Utrikes igen. Slutet av april, fortfarande mycket snö kvar och vädret var grått. Ganska många medlemmar kom till mötet – vi var 37 personer.

Dagens gäst var Linus Isander från Föllinge som spelar gitarr och sjunger.

Ordföranden Karin Haxner startade med att hälsa alla välkomna och ge litet information om kommande aktiviteter: företagsbesök i maj hos ett datorföretag i Sikås och Föllingerevyn i början av juli. En längre bussutflykt planeras också under juli månad.

Sedan var det dags för kaloriintag, denna gång en smakrik potatis- och purjolökssoppa med hembakta, vackra smörgåsgifflar med ostfyllning.

Därefter kom Linus loss! En trevlig ung man med 27 år på nacken. Han berättade hur han fastnade för Sven-Ingvars i mycket unga år, hur han satt på pappas axlar och såg Sven-Ingvars uppträda på Yran i Östersund, och hur han mer och mer fastnade för musik och sång.

Han repertoar var mycket blandad och det allra mesta kände vi igen – 34:an, Brittas restaurang, alla Sven-Ingvars låtar. Det var lätt att sjunga med!

Nu tog vi en paus från musiken och drack kaffe med hembakt kaka och Linus fick pusta ut.

Förutom sitt vanliga jobb driver Linus ett eget företag, där han spelar, sjunger och berättar historier. Dessutom är han en av medlemmarna i Botvidgänget från Föllinge.

Linus spelade ytterligare några låtar och fick en varm applåd, innan vi hade dragning på lotterna, som är den rituella avslutningen på mötet.