Januarimötet

Uppdaterades: 05 september 2019

Varning för oväder på januaris sista dag! Och vi skulle ha månadsmöte!

  • Margareta Winberg talar inför intresserade lyssnare

Mycket snö och blåst och varning från SMHI var det inför vårens första månadsmöte.

Trots detta kom 40 personer – kanske p g a dagens gäst, Margareta Winberg.

Först information om det stundande årsmötet, om "Sven-Ingvars i vårt hjärta" som uppträder i Hammerdal den 1/2, om intresse för studiecirklar, t ex släktforskning och buggkurs i Fyrås.

För att lugna "hopen" blev det sedan fika med smaskig smörgås och hembakt kaka. Även vår gäst behövde lugna sig med fika, för det strulade med datorkopplingen.

Vårt "husband", bestående av Pelle Stjernström, Lilian Klingbjer, Tore Edelsvärd och Carleric Johansson musicerade mellan varven till allas vår glädje.

Till sist kom Margareta Winberg loss. Hon berättade om sin tid som ambassadör i Brasilien år 2003 till 2007. Hon var samtidigt ambassadör för det lilla grannlandet Surinam. Det är mycket som en ambassadör har på sin att-göra-lista. Här får inte den politiska övertygelsen ta överhanden, det gäller att vara diplomatisk när man talar för t ex svensk export, även om man inte gillar produkterna.

Alla i församlingen satt som tända ljus och lyssnade. Det märktes att hon är politiker och kunde berätta fängslande.

Som avslutning blev det lotterier.

Ordföranden tackade husbandet och Margareta – och ve och fasa! – glömde bort att tacka köket! Utan "kökspersonalen" hade 75% av trivseln varit borta!

Publicerades: 04 februari 2018 Uppdaterades: 05 september 2019