Resa till Backe

Må Bra Vecka i Backe V 17

Måndag e.m. anlände 9 medlemmar för att checka in på "Må Bra Veckan" i Backe.
Totalt var vi 23 personer, de övriga var bl.a från Långsele, Sundsvall och Vännäs.
Varje dag började med frukost mellan kl 07.30 - 08.30 !  Inte någon sovmorgon direkt. Lunch kl 12.00. Middag kl 16.30 samt kvällsfika efter behov.

Vi har provat på Encaustic Art, (vaxmålning med strykjärn) nytt för de flesta av oss. Musikquiz med några lätta och några svåra melodier. Pappersmakare Gunnar Bergström gjorde en "stand-up papermaking show" där han beskrev hur man tillverkar papperskonst, läs mer på  http://svartvikpaper.com/sv/content/4-om-oss.

Vi har varit på galleri och vi har besökt "Backe Sjukhus" där vi tittade på flera väggmålningar av Kaj på Höjda. Vi fick också se "Ester och Gustav på Höjda" en film som Johnny Persson (bror till Kaj) gjort. Efter middagen på onsdag var vi på Bingo - vinst blev det också men bara för en av oss.

Torsdag f.m.var det Gunnar Bergströms tur igen, han berättade och visade bilder om Erik Olof Älgs bravader. Det var han som sköt älg och gav till de fattiga under nödåren, han kallades för "Norrlands Robin Hood". 
Efter loppisbesökpå e.m. berättade Johnny Persson om sin resa från "Höjda" till Konstfack i Stockholm 1966, har man inte något eget boende så fanns det ett antal olika varianter där han fann en plats att sova på.  Många strapatser har han varit med om bl.a en resa på motorcykel (som brann upp) i Saharas öken.
Johnny visade även en film som han också har gjort, "Ett annat sätt att leva" från 1980 som skildrar händelserna i Taråberg. En familj ur kollektivet Skogsnäs flyttade in i en ödegård 1976 men blev vräkta 1980. 100-tals poliser var med i en av de största polisinsatserna någonsin i Norrland. (Wikipedia).
Torsdagen avslutades med gemensam middag och prisutdelning för frågesport och musikquiz, alla fick pris.

Efter en fullmatad vecka blev det hemresa efter frukost på fredagen.