Aktiviteter 2021

SPF SENIORERNA ODENSALA

Verksamhetsrapport för år 2021 från Programrådet.

Programrådet har haft 3 träffar under året och dessutom ett antal telefonsamtal mellan rådet och med samverkande personer. Programrådet har även fört ett flertal telefonsamtal och ett antal fysiska träffar med samarbetspartnern Studieförbundet Vuxenskolan (SV). Representanter för Programrådet har deltagit i digitala utbildningar, träffar och möten anordnade av SV. Ingen verksamhet har genomförts under 1:a kvartalet 2021. Den 19 maj ordnades en friluftsträff i Ope, på makarna Sundins sommarställe. Här hade Programrådet och Sundins ordnat med fika, guidning och tipspromenad. En mycket trevlig, gemytlig och uppskattad aktivitet tyckte de drygt 20-tal medlemmar som deltog. I augusti anordnades den årliga surströmmingsfesten på Torvalla Bystuga och uppdukat på ett coronasäkert sätt. I år med underhållning av ”Lill Bengt”.  Den 9 september gjordes en utflykt till Lillsjöhögen med besök och guidning i deras fina och gedigna stavkyrka och gravplats. Vidare visades sekretariebyggnaden vid elljusspåret och det påbörjade arbetet med en större brygga vid Bygdegården. Vid månadsmötet i oktober underhöll ”Jesper och Anna” oss med sång, musik och Quizz. Den 22 oktober gjorde ett 20-tal medlemmar en utflykt till Böle skola där lunch intogs på restaurang ”Källan”.

På månadsmötet den 8 november underhöll Tage Lundqvist oss med durspel, berättelser och visning av sina utsökta slöjdalster. Några lärorika och givande timmar.

Den 13 december ”Julmys” med gröt och skinkstut och julklappsbyte, diktläsning på både svenska och jämska, occarinaspel och sång av våra medlemmar.

Hjördis Oskarsson         Sonja Läthetkangas     Britt-Inger Persson