Ny seniorpodd om att flytta utomlands

Allt fler svenskar väljer att, som pensionärer, flytta utomlands. I det här avsnittet av Seniorpodden möter vi en av dem. För Nils Ingvar Lundin var valet lätt. Den nya adressen blev Frankrike Provence och Hyères. Och hans viktigaste råd till den som funderar på ett pensionärsliv utanför Sverige är enkelt.

  • Viktigast att lära sig språket vid utlandsflytt, anser Nils Ingvar Lundin som flyttat till Frankrike.

- Viktigast att lära sig språket vid utlandsflytt. För mig är det en absolut nödvändig del. Om man flyttar till ett annat land så måste man ju kunna bli integrerad, säger han. Och då är det intensivkurs som gäller om man inte kan det nya språket, oavsett vilket land man väljer.

Klimatet, han kallar sig klimatflykting, och det franska köket, vägde tungt i val av nytt hemland för Nils Ingvar. Men han poängterar också att redan hans liftarresor i ungdomen gick ofta till Frankrike.

- Jag gjorde sju liftarresor runt i Europa och hamnade här i Hyères några gånger, eftersom jag träffat några franska vänner i Ängelholm som bodde här nere, säger Nils Ingvar Lundin och berättar att de fortfarande träffas regelbundet.

Klicka här för att komma till vår poddradio