SPF Seniorerna rekommenderar att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in

SPF Seniorerna rekommenderar att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in samt att friska yngre medlemmar kan hjälpa andra medlemmar med att handla mat mm. Läs mer nedan och sprid gärna!

  • Jag vill uppmana våra yngsta medlemmar, som är fullt friska, att hjälpa äldre medlemmar med att handla mat och gå till apoteket om de saknar yngre släktingar och vänner. Detta är en tid att vara solidariska med varandra och sträcka ut en hjälpande hand säger SPF Seniorernas generalsekreterare Peter Sikström.

Generalsekretare Peter Sikström:

1. 16 mars kom Folkhälsomyndigheten med en ny rekommendation, att äldre inte ska lämna hemmet i onödan. Det betyder att vi från SPF Seniorernas förbund nu rekommenderar att förenings- och distriktsmöten skjuts på framtiden eller ställs in. Rekommendationen omfattar alla typer av aktiviteter.

2. Jag vill också uppmana våra yngsta medlemmar, som är fullt friska, att hjälpa äldre medlemmar med att handla mat och gå till apoteket om de saknar yngre släktingar och vänner. Detta är en tid att vara solidariska med varandra och sträcka ut en hjälpande hand. Kom bara ihåg att inte utsätta er själva eller andra för onödig risk. Även om ni inte kan mötas i föreningarna kan ni ringa till varandra för att minska känslan av isolering. Speciellt bör ni tänka på om det är någon medlem som saknar anhöriga och kan känna sig extra ensam.