Rogestam på SVT Opinion: utmanar fler partiledare att klara sig på normal pension

Förbundsordförande Christina Rogestam skriver på SVT Opinion: Varje politiker som gör anspråk på att leda landet bör sätta sig in människors vardag och kunna ta till sig av erfarenheterna för att genomföra nödvändiga förändringar. Det är väl inte så att politikerna inte vågar leva på de pensionsnivåer som de själva bär ansvaret för?

Christina Rogestam på SVT Opinion om SPF Seniorernas utmaning till politikerna: Att testa att klara sig på en normal pension under en vecka är det minsta man kan begära av några av de politiker som faktiskt ansvarar för just pensionssystemet. Ändå har vi fått svar på utmaningen endast från Moderaterna, som skickar en reserv till partiledaren, övriga har inte ens behagat svara. Det är rent ut sagt väldigt svagt.

Vi öppnar härmed upp för övriga partiledare att ställa upp i vår utmaning att klara sig en vecka på pensionen. Vilken eller vilka ledande politiker blir först med att erkänna att pensionssystemet inte ger den ekonomiska trygghet som det var tänkt och vågar driva på för att systemet måste förändras i grunden?

Läs hela artikeln här