4 april

 

Anteckningar från månadsträff måndagen den 4 april 2022 kl. 13.00 Järvsö Folkets Hus

Medlemsmötet öppnades med att Birgitta Helmersson hälsade alla hjärtligt välkomna till dagens träff och Älvkören inledde med att sjunga visor av Evert Taube ackompanjerad av ”Kåra-Henrik” med gitarr och Karin Jonsson vid piano. Sedan var det dags att för den nya styrelsen att presentera sig.

Styrelsen informerar

Vår kassör Brita Frosth informerar om att ekonomin är god. En ansökan om bidrag från Socialstyrelsen har gjorts som vi väntar på besked om.
Birgitta Helmersson, Friskvård informerar att fr. o. m idag får alla 65-plussare möjlighet att fylla på med den fjärde dosen av vaccin mot corona.
Zumba och sittgympan skall ha avslutning tisdag efter påsk med korvgrillning vid Badtjärn. Det är inte klart ännu när boulen startar upp. Info om bowling om du vill bowla kan fås av Helge Andersson.

Kristina Olsson KPR informerar att kommunstyrelsen har beslutat att vi skall bli kallade till möten igen och att Sören Görgård utsetts till ordförande för gruppen. Första mötet blir under april månad.
Siv Steen, reseguide presenterade en sammanställning på kommande resor. Alla resor finns utlagda på hemsidan. Nya resor just nu är en resa till Ljusdal med besök på museet och lunch på bowlinghallen och ”Upplev en dag i Järvsö” med besök på Öjeberget, Paddelhallen och med lunch på Camp Järvsö, Nordsjögården. Lunchtrav i Bollnäs den 24 maj från Järvsö kl. 10.20 pris 250 kr. Dessa tre resor är inte bokningsbara ännu på hemsidan.
Trafikombud Hans-Åke Strömstedt har varit på ett NTF-möte i Ljusdal där man bl.a. tog upp mörkerkörning, syn- och hörsel, rondellkörning, nya trafikmärken och när ska äldre sluta köra? Medlemmarna vill gärna att Lars-Erik Abrahamsson från NTF bjuds in till ett möte för att informera och diskutera trafikfrågor.
EFS kyrkan bjuder in till Våffelfika den 8 april och 6 maj mellan kl. 14 – 16.
Vår lokal på folkets hus är upptagen från 24 aug. till 11 sept. på grund av riksdagsvalet 2022

Under fikat med kaffe och smörgås underhöll gruppen The Jammers från Hantverkargården i Ljusdal med låtar och visor av bl.a. Lasse Berghagen och Ted Gärdestad. Publiken fick sjunga med!

Särskilt inbjuden idag var Lars Börje Hellberg från Prostataföreningen Gävleborg som informerade om Prostatacancer och berättade sin egen resa från 2004 fram tills idag. Lars Börje betonade vikten att man i god tid tar sitt PSA (ett blodprov), helst kring 50-55 års ålder för då finns många möjligheter till botande behandlingar (har man någon i släkten som drabbats är man i riskgrupp) Väntar man för länge så måste man behandlas med bromsande mediciner istället.

Hoppet är att våra politiker tar sitt förnuft tillfånga och ger klartecken till införande av OPT (Organiserad Prostatacancer Testning) vilket kan rädda tusentals liv per år. Stort tack för en viktig, givande och intressant föreläsning som berörde många av oss!

Mötet avslutades med lottdragning och vår nya ordförande Ann Marie som tackade alla som varit med på mötet och kökspersonalen för gott fika.

Nu ser vi fram mot ett musikcafé den 12 april och nästa medlemsmöte den 2 maj kl. 13.00.

Vid anteckningarna

Ewa Fransén