Dagsresa 26 aug

Dagsresa den 26 augusti med SPF, Järvsö

SPF:s dagsresa gick den här gången till kusten. Vädret var soligt och fint. Vi tog norra vägen till Hudiksvall och Hornslandet. Vi åkte ner mot havet och tog en bensträckare vid Höliks Camping. Kaffe och god kaka serverades alldeles vid fiskeläget. Därefter fortsatte vi mot Kuggören. Där stod Hans Wik och väntade och skulle berätta lite om Kuggören. På 60-talet förenades öarna Skogsören och Stenören och bildade en ö. Nu är det 6 bofasta familjer, varav Hans och hans fru Birgitta är en.
En handlare kommer med mat en gång i veckan och posten kommer varje dag. På ön finns ett litet kapell där det hålls gudstjänster, dop och bröllop. Förr var det många fiskare med egna fiskebåtar men nu är det bara fritidsfiskare.

Alla tog en promenad för att se kapellet, utsikten och en stuga där Hans och Birgitta samlat en massa fina klenoder från förr. Vi tog adjö av Kuggören och for mot Hudiksvall och restauranten Strandpiren. Där fick vi en utsökt lunch bestående av stekt strömming och potatismos. Vi gick ut på altanen och solade en stund innan det var dags att fara hem. Vi tackade chauffören Thomas och Siv för en härlig resa.

Sonja Thunborg