5 okt

Anteckningar från månadsträff 5 oktober 2020 kl 13 Järvsö Folkets Hus


Idag har vi haft första månadsträffen sedan vårkanten med ett begränsat antal medlemmar, vi måste dela upp gruppen i två dagar, nästa träff blir den 12 oktober kl 13, normalt brukar det vara ca 120 st vid varje träff, men idag släpper vi in 50 medlemmar som fått anmäla intresse, plus personal.

Vi börjar dagens träff med vad som är brukligt. Kören sjunger under ledning av Kåra Henrik, 4 sånger bjuds det på.

Det ska vara gamla låtar
Flickorna i Småland
Höstdagen
Farväl till sommaren

Sen var det dags för mannekänguppvisning, SPFs egna mannekänger fanns på plats. Järvsö Outlet och Christin & Co visade en del kläder och skor inför hösten. Konferencier var ingen mindre än modevisningens drottning Siv Steen. Vi fick se pyjamas, nattlinnen, morgonrockar, byxor, tröjor, jackor och allt därtill. Tack för en trevlig visning.
19 november kl 17-19 har Christin & Co öppet i butiken för SPF föreningen. Järvsö Outlet ger 20% på kläder, den 6 oktober och 13 oktober. Vi bugar och tackar.

Så var det dags för kort information från styrelsen.

SPF har fått nya medlemmar från mars till oktober = 15 nya, totalt är vi 730.

Under hösten har föreningen fått möjlighet att ansöka om projektpengar från Socialstyrelsen till bl a att kunna ordna träffar för många ensamma över 65 år varje måndag fram till årsskiftet.
Stor del av pengarna går till bl a hyra av lokal samt städning. Med andra ord så måste dessa pengar förbrukas före årsskiftet 2020.

Birgitta Helmersson berättar att

Kören kör på måndagar,
Zumba tisdagar,
Sittgympa tisdagar,
Boule torsdagar tills vidare,
Musikcafé torsdag därefter tisdagar
Stickcafé varann torsdag
Yoga går bra att anmäla sig till, bör vara minst 10 stycken

Henry Fält meddelar att ekonomin är bra.

Siv Steen berättar om resor framöver att onsdag 7 oktober är det dags för hemlig tur. Program för 2020 fortsätter med, se programblad, finns vid entré.

22 - 23 oktober Lyxkryssning till Mariehamn med Viking Cinderella
4 november Dragon Gate
15 - 16 november Jubileumskryssning med Cinderella
9 december Julresa till Sundsvall

Kristina Olsson och Anita Söderberg, KPR
KPR – Hållbarhetsberedningen = jobba parallellt i framtiden. Detta kommer att gälla fr o m årsskiftet 2020.
Demensboendet som skall byggas, var ska det ligga, Gärdeåsen eller Östernäs, det är frågan? pensionärsföreningarna i Ljusdals kommun har fått yttra sig i detta ärende som har varit ute på remiss, vad hände sen? Svar som KPR har fått är att Gärdeåsen föll med anledning av för stora nivåskillnader på marken. När det gäller Nore så sa man att anledningen var att markområdet var för litet, vilket inte stämmer. Omsorgsförvaltningen har lämnat sitt yttrande till kommunstyrelsen och säger att man förordar Östernäs.
Mötet låter en lista gå runt för att skriva under med sitt namn, frågan är Ja eller Nej till Östernäs.

Birgitta Helmersson, vet att många väntar på att få möjlighet att åka ut och plocka svamp, har varit ute och kollat, lite tidigt kanske, men håll utstick på Facebook och Hemsidan när det blir, annars är det mun mot mun metoden som gäller.

Ja, nu har vi haft vår första månadsträff, lika trevligt som vanligt. Tack för fika och smörgås säger vi till kökspersonalen.

Vid anteckningarna

Lillemor Sandberg