Hjärnkoll 2022-03-02

2022-03-02 Vessige SPF höll frågesporten hjärnkoll i Ätrasalen med ett 20-tal deltagare. De tävlande fick svara på ett 20-tal kluriga frågor och de tre bästa får representera föreningen vid distriktsmästerskapen den 15 maj. Efter frågesporten fick vi avnjuta nybakade wienerbröd! Polisens information om nätbedrägerier hade också premiär denna eftermiddag i Vessigebro. SPF Vessigebro kan varmt rekommendera denna information till övriga SPF avdelningar. Läs mer nedan.

Polisen i Falkenberg har nu en kampanj för att informera om nätbedrägerier. Först ut att få informationen var pensionärerna i Vessigebro. Vi fick se en intressant video hur bedragarna lurar till sig kundernas koder på ICA och Lidl. Vi fick många bra tips för att undvika dessa bedragare som på bara en månad kan lura till sig 20-50 miljoner av offrens pengar! Slå alltid koden så att ingen kan se.

Lämna aldrig ut koder eller personlig information per telefon eller till okända.
Klicka aldrig på okända länkar på din dator, platta eller telefon.
Är Du det minsta tveksam "motring" med Ditt nummer till banken etc. och kolla.
Släpp aldrig in okända hemma. De bedragare som lyckas bäst är trevliga!

V.Ordföranden Lisbeth Axelsson avtackade Tf gruppchef Anders Persson och Falkenbergs kommunpolis Anneli Svensson för viktig och intressant information.

Polisens information "Försök inte lura mig"

Läs mer SPF Guide mot nätbedrägerier

Läs mer i HN här. Läs även reportaget i HN nu på fredag!