Julhälsning från styrelsen

Bästa vänner i SPF Söndrumsvännerna! Mörkret vilar tungt över mitten av december och lucia har vi fått fira på TV. Just när vi skulle skriva brevet med julhälsningen till er alla medlemmar, så får vi den ena tunga rapporten efter den andra, att Corona tar nya grepp kring människor och hus.

Danmark stänger ner. I Köpenhamn och Århus ökar pandemin. Dessa stora städer är våra närmaste grannar via Öresundsbron och nya färjan.

Helsingborg har största ökningen i Skåne - närmast inpå oss. Visst känns vintermörkret tungt och det känns ödsligt runtom oss. Men - det är just då vi får tänka tanken att leta efter ljuspunkter. Tända ljus, ringa någon och höra efter: Hur mår du? Ta kort på nya blommor i julkaktusen. Och skriva några brev för hand och skicka med frimärke på.

Det finns tecken på öppningar. Idag damp den tjocka resekatalogen från Scandorama ner i brevlådan. Kan det löna sig? Och innehållet är lika lockande färggrant som vanligt. Vinresor, blomsterkarnevaler i Holland. Hela våren full av hopp och tro! Är det inte kris för resebranschen?

Säkert, och det fanns ett följebrev med, som berättar att de två största på bussmarknaden gift ihop sig för att klara sina affärer. Och följebrevet berättar att nu får man Öppet köp och kan avbeställa fram till 60 dagar före på bussresor och 75 dagar före på flyg.

Plötsligt såg allt möjligare ut. Allt ska inte bara ställas in. I England har 90-åriga Margaret Keenan blivit den första av oss att ta nya vaccinet som ska minska riskerna för spridning av Coronaviruset. Nu får vi chansen att se möjligheter framåt.
Vi får vara ihärdiga med handtvätt och spritande över jul och nyår. På andra sidan helgerna ska vi vakta på inbjudan till vaccineringen. När blir det dags att planera in en efterlängtad resa tro?

När kan vi börja med våra månadsträffar igen? Än vet vi inte. I början av januari möts vi i SPF Söndrumsvännernas styrelse för att summera vad vi fått avstå under 2020, men vill då också lägga nya mötes- och aktivitetsplaner för våren 2021. Vi hoppas och tror på möjligheterna för det.

Årsmötet förbereds till februari. Kanske blir det fortfarande i begränsad omfattning och med stöd av dator och mobiler som vi får mötas då. Vi hoppas det normala ska återkomma snart.

Sedan kommer våren! Då vill vi se oss lika förväntansfulla på mötesmöjligheter och aktiviteter som de vi kunde se i den nya resekatalogen! Det ljusa hoppet lämnar oss inte i de mörka dagarna. Låt oss ringa till varandra på direkten och prata om
vad vi helst vill göra när ljuset återvänder! Minst ett samtal om dagen är bra medicin för själens längtan efter ljus och möjligheterna som kommer.

Erfarenheter under året som gått visar på hur viktigt det är med föreningar som kan
bevaka äldres intressen. Diskriminering,bedrägerier och utnyttjande hotar att förstöra viktiga delar avvår välfärd och trygghet. Till och med lagstiftningen visar
uppenbara brister i vård och omsorger för de äldre som behöver stöd på sin ålders höst. Genom att samla våra namn bakom en aktiv förbundsstyrelse, kan våra röster
bli hörda och respekterade. Tack till dig som med ditt medlemskap gör detta möjligt!

Berätta för dina vänner hur viktigt ett medlemskap hos SPF Seniorerna kan vara.

Vi i SPF Seniorerna Söndrumsvännernas styrelse önskar Dig personligen och alla våra medlemmar.....
en God Jul och vi önskar oss alla Ett Gott Nytt År! Det kommer, håll ut!

Med bästa hälsningar
Erik Jansson, Lars Björk, Lena Wilde, Gunn Lindell, Ann-Cathrine Svensson, Arne Karlsson, Håkan Nilsson, Kerstin Urberg-Johansson, Eva Molin, Lillemor Permander och Leif Nilsson.