Månadsmötet 15 april

Erik Jansson hälsade de ca 75 medlemmarna samt dagens föredragshållare, Susanne Svensson från Bäckagårds Vårdcentral och Kenneth Holmström, som stod för underhållningen, varmt välkomna till april månads möte.

 • Verksamhetschef Susanne Svensson, Bäckagårds/Getinge Vårdcentral berättade om vårdcentralens arbete nu och i framtiden
 • Snart dax för fika
 • Mötet avslutades med härlig 60-talsmusik av Kenneth Holmström, som fick oss att både sjunga med och dansa
 • Hela golvet dansar och sjunger
 • Medryckande musik och dans
 • Dans ger bra motion
 • Verksamhetschef Susanne Svensson, Bäckagårds/Getinge Vårdcentral berättade om vårdcentralens arbete nu och i framtiden
 • Snart dax för fika
 • Mötet avslutades med härlig 60-talsmusik av Kenneth Holmström, som fick oss att både sjunga med och dansa
 • Hela golvet dansar och sjunger
 • Medryckande musik och dans
 • Dans ger bra motion

Föreningsinformation
Erik Jansson informerade om distriktets årsstämma den 3 april, där Christina Rogestam, tidigare ordförande i SPF berättade om sitt arbete inom AGE, en pensionärsorganisation inom EU. Lars Björk blev invald i distriktets styrelse.
Juridikkursen, under ledning av Erik Jansson, har 38 deltagare. Sambolagen, äktenskaps-, ärvda- och föräldrabalken har gåtts igenom.

Resan till Göta Kanal den 25 maj har ca 55 deltagare. Inbetalning senast den 30 april till föreningens bg 952-6781.

Bohuslän den 12 – 15 augusti har 3 platser kvar, ytterligare två kurstillfällen sker under maj/juni månad.

För resan till Krakow den 16 – 19 september kommer mer information på nästa månadsmöte.

Arne Karlsson berättade att det finns platser kvar till Vin & Deli i Göteborg den 26 april. Vinresan till Moseldalen den 7 september har också några platser kvar.
Aktiviteter/friskvård: Brevlådorna sätts ut till den 1 maj. Ingen boule den här veckan.

Primärvård i utveckling
Vårdcentralsföreståndare Susanne Svensson från Bäckagård/Getinge vårdcentral informerade om vårdcentralens arbete och dess anställda. Bäckagårds vårdcentral har Drop In måndag-torsdag kl 10.00-11.00, där man utan tidsbeställning kan konsultera distriktssköterska och vid behov även läkare på plats. Vad gäller vårdgarantin, så har man rätt till medicinsk bedömning inom 3 dagar. Närsjukvården har ansvar för patienten, då hen anses färdigbehandlad på sjukhuset och skall komma hem. Patient och anhörig är med på vårdmötet, som är godkänt av patienten. En individuell vårdplan upprättas. Digital utrustning finns att tillgå om man inte kan vara med fysiskt.

Vad avser läkarbemanning så finns fem specialister inom allmänmedicin knutna till vårdcentralen. Dessa är schemalagda så att täckning finns för samtliga fem arbetsdagar per vecka.

Vad gäller årlig hälsokontroll, så kan man boka tid på vårdcentralen.
Finansieringen för vårdcentralen bygger på anslutna patienter. Om en patient använder annan mottagning eller mobilanknuten telefondoktor, blir vårdcentralen fakturerad för denna tjänst. Vårdcentralen är därför angelägen om att kunna möta sina patienters hela behov av kontakt.

Samkväm - Fika
Efter en utförlig information om vårdcentralens arbete fick vi njuta av kaffe och en god smörgås. Ett antal medlemmar gladdes åt bordsvinsten. Även det stora lotteriet förrättades, som bestod av vin och ostbrickor.

Musikunderhållning
Musikern Kenneth Holmström berättade, sjöng och spelade både klarinett, saxofon och gitarr. Iklädd olika kostymer från sin dansbandstid bjöd han på härlig sång och musik från 60-tal och framåt. Det blev både allsång och dans, då många var danssugna. Vi var många som mindes vår ungdomstid.

Avslut
Ordföranden avslutade dagens möte med att tacka Kenneth Holmström för den medryckande underhållningen. Kenneth avslutade med ytterligare några låtar.
Nästa månadsmöte är den 20 maj.
Text: Lena Wilde
Foto: Lars Björk