Kursavslutning för "Udda vingruppen"

Udda veckors vingrupp hade avslutning i kursledarnas trädgård den 30 maj. 24 deltagare hade möjligheten att närvara.

  • Temat på avslutningen var ”Sommarviner”

Temat på avslutningen var "Sommarviner". Först ett mingel vin medan deltagarna droppade in, och ett mousserande vin som välkomstdrink när alla hade kommit.
Sedan satte sig alla tillrätta i tältet för att avsmaka två vita viner från Argentina och Frankrike, och två franska roséviner, tillsammans med en tallrik med kyckling, lax, torsk, musslor och räkor på en salladsbädd med oliver. Detta för att kunna hitta bra smakkombinationer.
Kursledningens grillar hade nu rätt fått temperatur och på dessa grillades färdigt flankstek, flintastek, lammracks och kycklingspett. Från buffébordet fanns snart ny trancherat grillat kött och passande tillbehör att hämta för deltagarna.

När kursdeltagarna åter var på plats fick man användning för sina fem vinglas - fem röda viner serverades till det grillade köttet. Det var viner från Australien, Spanien, Portugal, Italien och USA, med olika druvor och karaktärer. Men väl lämpade till det grillade köttet. Även ett vin på en litersflaska serverades sedan som ett sjätte rött vin. Nu var det god stämning i tältet och en gemytlig samvaro.

Som dessert inmundigade vi citronsorbet från Riccardo, serverat i cupglas, med Asti Cinzano i samma glas. Innan deltagarna tänkte på återfärd, hade man avslutningsvis fått en kopp kaffe och en hembakad kaka med rikligt med choklad och nötter, samt vispgrädde. Till detta fanns Cyperns kändis att tillgå. Commandaria!

Kursledningen vill framföra sitt varma tack till kursdeltagarna som före, under och efter avslutningen på olika sätt framfört sin uppskattning för kursledningens engagemang. Vi tackar även för presentkortet som kan komma väl till pass i sommar.
Jan och Ingrid Ekdahl