Barcelona 23 -27 april 2018

Uppdaterades: 18 oktober 2017

Det finns få städer i Europa som erbjuder så mycket som Barcelona. Där finns enastående kultur, färgstark arkitektur och härliga stränder. Det är staden man gärna återvänder till.

Dag 1. Hemorten – Barcelona
Eventuellt transfer från Jutaplatsen till Landvetter t/r. Under förmiddagen går flyget till Barcelona och vid ankomst gör vi en stadsrundtur. Vi gör även ett stopp för enklare lunch på egen hand. Dagen avrundas med gemensam middag på vårt hotell. Vi bor på Sallés Hotel Pere IV. Hotellet håller hög standard och är beläget i stadsdelen Poblenou med utmärkta kommunikationer till centrum, många av Barcelonas sevärdheter, hamnen och stranden.

Dag 2 och 3. Barcelona
Efter frukost väntar den katalanska huvudstaden på att upptäckas. Staden är känd för sin blandning av gammalt och nytt. Detta har inte minst Antoni Gaudí och hans konstnärskollegor inom den katalanska modernismen bidragit till. Kyrkan La Sagrada Familia och flera andra byggnader i denna jugendstil gör Barcelona till Europas kanske mest fantasifulla stad. I den äldsta stadsdelen Barri Gòtic hittar vi kvarter och gränder som tar oss tillbaka till medeltiden. Här ligger Barcelonas mest kända gata – La Rambla. På tapas- och pintxobarer kan du prova på Spaniens fantastiska mat, och möjligheterna till shopping är oändliga. Under vår vistelse i Barcelona erbjuder vår reseledare olika utflykter för dig som så önskar. Utflykterna ingår i resan, men inträden och kostnader för lokaltrafik tillkommer. Utflykterna sker till fots och med tunnelbana och buss.

La Rambla, Barri Gòtic och La Ribera
Tillsammans med vår reseledare upptäcker vi vad de här stadsdelarna har att erbjuda. Den 1 200 meter långa boulevarden La Rambla är vida känd och lockar människor från hela världen. Här sjuder det av liv dag som natt och shopping- och restaurangutbudet är oändligt. På vår väg ner mot hamnen och Columbusstatyn gör vi även ett stopp vid La Boqueria, den enorma saluhallen. Barri Gòtic är Barcelonas äldsta kvarter och utgör centrum av det gamla Barcelona. Även om många av byggnaderna i stadsdelarna har renoverats så finns det fortfarande byggnader kvar som härstammar från romartiden. Under vår promenad går vi genom trånga gränder och passerar torget Plaça de Sant Jaume och den mäktiga katedralen La Seu.

I Gaudis fotspår
Antoni Gaudís byggnader och verk är något man inte får missa. Vi tar oss till Park Güell där Gaudí
tillbringade många av sina levnadsår. Här bjuds vi även på hänförande utsikt över staden. Det som under en tid var den berömda arkitektens hem rymmer numera Casa-Museu Gaudí.

Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar Bus Turístic, som ger er möjlighet att kliva av och på vid mer än 40 olika platser med sevärdheter. Reseledaren hjälper dig gärna med tips och information.

Dag 4. Montserrat och vingården Torres
Efter frukost lämnar vi storstaden för en heldagsutflykt med vår buss. Första stoppet är det kända berget och klostret i Montserrat, en mäktig symbol för det katalanska folket. Kataloniens skyddshelgon Svarta madonnan bevaras i klosterkyrkan där klostrets berömda gosskör ofta framför hennes hymn. Vi fortsätter till Vilafranca del Penedès och gör ett besök på vingården Torres. Sedan mitten av 1600-talet har familjen Torres varit verksam inom vinframställning men det var år 1870 som vinfirman Torres grundades. Namnet Torres borgar för kvalitet och sedan många år tillbaka produceras viner av hög klass. Vi gör en rundtur och får möjlighet att smaka på några av vinerna. Om man så önskar finns det möjlighet att inta kvällens middag på hotellets restaurang. En trerätters middag avrundar vår vistelse. Middagen behöver förbokas vid bokning av resa.
Pris 275:-

Dag 5. Barcelona – Hemorten
Efter sovmorgon och frukost bär det av till flygplatsen. Vi beräknas nå Göteborg strax efter 17-tiden.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · en vinprovning · alla utflykter · reseledare

Tillägg: Enkelrum 2 475:- · entréer och biljetter för lokaltrafik · Spansk avslutningsmiddag 275:-
Resevaluta: Euro

Pris: 6 675:- per person för del i dubbelrum

Idag håller vi 35 platser; 16 dubbelrum och 3 enkelrum

Vid minst 35 bokade från Söndrumsvännerna bjuder Rolfs Flyg och Buss på transfer Jutaplatsen – Landvetter, vid färre återkommer vi med pris baserat på exakt antal.

Sista anmälningsdag är 12 januari, 2018.
Anmälan sker till Carina på 031 – 55 00 17 eller carina.robinson@rolfsbuss.se.
Vid frågor kan ni även kontakta Britt Johansson.

Publicerades: 18 oktober 2017 Uppdaterades: 18 oktober 2017