Krakow 16-19 september

Uppdaterades: 13 juni 2019

Pris per person: 7550:- (gäller vid minst 30 personer) Pris per person: 7395:- ( gäller vid minst 40 personer)

I priset ingår:
Flyg Kastrup-Krakow t/r,
flygskatter, transfer från flygplatsen till hotellet t/r,
logi i 2-bäddsrum, 3 frukostar, 1 middagar på hotellet, 1 middag på restaurang i stan, stadspromenad i Krakow med lokalguide,
entré och guidad visning på Schindlers Factory, guidad visnig på slottet, guidad i Judiska Kvarteren,
utflykt till Saltgruvan med guidad visning, reseledare,
transfer från Halmstad – Kastrup t/r.

Tillägg: Enkelrum 1400:-, Chopin Konsert 195:- en av kvällarna måste förbokas.

Dag 1 Kastrup - Krakow Vi flyger från Kastrup med SAS kl. 11.05 och landar i Krakow kl. 12.35 till Krakow och där väntar vår buss som tar oss till hotellet för incheckning. Hotellet ligger centralt i Karkow. Därefter väntar en stadsrundtur som tar 3 timmar. Vi får lära känna stadens största och vackraste sevärdheter såsom Kungsvägen som går längs de vackraste gatorna i Krakow, Slowacki Teater, en av de äldsta universiteten i Europa – Jagiellonska universitetet, spektakulära Rynek Glowny som kan jämföras med Piazza San Marco i Venedig, Mariakyrkan och naturligtvis det magnifika Kungliga slottet på Wawel som vi ser från utsidan. Vi kommer bo på ett heltt nytt hotell som ligger i Kazimierz ca 15 minuter promenad från Stortorget. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Saltgruvan. Efter en fin frukostbuffé på hotellet ska vi åka till Wieliczka Saltgruva. Denna 700 år gamla saltgruva som börjar 64 merter ner. Här får vi se fantastiska konstverk, kapell och en kyrka. Allt är byggt av gruvarbetarna själva och gelt i salt.Rundvandringen tar ca 2 timmar. Bar att tänka på att ha sköna och bra skor att gå i. Vi återvänder till Krakow och under eftermiddagen blir det en guidad visning på slottet. Gemensam middag på restaurang i centrum.

Dag 3 Schindler Factory och de judiska kvarteren Idag blir det ett besök på Schindlers Factory där vi får en guidad visning här får man bl.a. annat se Oskar Schindlers kontor, där en stor glaskub fylld av emaljeringsföremål byggts upp som en tribut åt fabrikören och de människor han räddade. Andra delar av utställningen ägnas åt den nazistiska ockupationen, gettot och den gastkramande verkligheten i koncentrationslägret i Plaszow. På eftermiddagen blir det guidad visning i de judiska kvarteren och sedan är kvällen fri.

Dag 4 Krakow - Kastrup Frukost på hotellet och sedan bär det av hemåt igen.
Vår buss hämtar oss vid hotellet på förmiddagen och tar oss till flygplatsen. Vårt flyg avgår kl. 13.15 och vi landar på Kastrup kl. 14.45.
Deadline för antal deltagare är senast den 10/7.
Det har ju kommit till guidning i judiska kvarteren, guiding på slottet, guidning och entre på Schindler Factory och istället har utflykten till Auschwitz försvunnit samt en middag. Detta gör att jag kan inte komma ner så mycket i pris men en liten sänkning blev det. På Schindlers Factory får man inte gå utan en guide så därför blev det visning där också.

Anmälan görs före den 10 juli till Ingela Jönsson ingela@erlingsresor.se   
Tel: 0346-19615

Publicerades: 17 april 2019 Uppdaterades: 13 juni 2019